Restaurace ČR

Hospody a restaurace Plzeň - PilsnerPubs je katalog pohostinských zařízení, klubů, restaurací a hospod v Plzni. V naší databázi si můžete snadno vybrat Váš oblíbený podnik podle hodnocení a uživatelských recenzí. Možnost vyhledávání dle piva, druhu kuchyně, dle okresu, lokality nebo kraje. Možnost řazení dle hodnocení.
Hospody a restaurace Plzeň


Registrace | Zapamatovat

Možnosti inzerce zde

Pilotní foto Moritz 10°
By:

Moritz 10°

Druh:výčepní pivo
Typ:světlé

Výroba piva Moritz probíhá klasickou technologií českých piv. Pošrotovaný slad smíchaný s vodou je postupně zahříván, přičemž se provede dvojí rmutování. Tím dojde k přeměně škrobů na zkvasitelné cukry a uvolnění mnoha dalších, chuťově i výživově významných látek do roztoku. Následuje scezování, při kterém se oddělí zbytky sladu (tzv.mláto) od sladiny. Sladina je následně svařena s chmelem, přidávaným ve třech krocích. Hanácký slad a chmel ? žatecký poloraný červeňák dávají základ typické, výrazné chuti a vůni našeho piva.
Hlavní kvašení
Po chmelovaru vzniklá mladina je zchlazena na 8°C , načerpána do otevřené spilky a zakvašena pivovarskými kvasnicemi. Zde se při intenzivním kvašení převede většina cukrů na alkohol a oxid uhličitý, přičemž kvasnice se v závěru usadí na dně spilky.
Dokvášení, zrání
Probíhá v ležáckých tancích při teplotě 3°C po dobu čtyř až šesti týdnů. Samovolně se sytí oxidem uhličitým, spojují se jednotlivé chutě a zaokrouhlují do výsledného vjemu zralého piva. Pivo dostává říz a samovolně se vyčeří.
Čepování, stáčení
Hotové pivo je čepováno přímo z ležáckých tanků. Naše pivo je nepasterované a nefiltrované, je živé. Díky tomu se vyznačuje svou typickou plností v chuti a vůni i obsahem mnoha nutričně cenných látek, které jsou u tepelně ošetřovaných a filtrovaných piv z části odstraněny. (Ofic. text)

V naší databázi je 1 podnik, kde se točí výčepní pivo Moritz 10°. Odkaz Vás přesměruje na vyhledávání. Tento profil založil Beny.


Kde si můžete dát toto pivo

Moritz